Kotkat seikkailevat KotkaKunto Tapahtuma

Kiljavalla Lomakeskus Kotorannassa 28.-29-9-2013

KotkaKunto Tapahtuma, KKT, on Nuorten Kotkien luonto- ja seikkailuviikonloppu. Lauantaina ja sunnuntaina kuljetaan ryhmissä metsässä. Matkan varrella on tehtäviä, joiden raktomiseen tarvitaan koko ryhmältä yhteistyötaitoja.

Tutustumissarjalaiset kulkevat viitoitettua reittiä. Reitin tehtävät on suunniteltu Suomen Ladun Metsämörri-toiminnan mukaisesti. Pääasiassa on luonnon ihmeisiin tutustuminen. Tutustumissarjalaisten tekemistä metsässä ei pisteytetä. Tutustumissarjassa voi olla vähintän kahden hengen ryhmiä, joissa on mukana ainakin yksi henkilö, jonka kanssa ryhmä voi itsenäisesti kulkea viitoitettua reittiä.

Kilpailusarjat: PIKO, KOTKA, SUKO, OHJAAJA Kilpailusarjoissa ryhmissä voi olla joko 4 tai viisi henkilöä.

PIKO-sarjalaiset täyttävät vuonna 2013 vähintään 7 vuotta ja enintään 11 vuotta. Reitti on kokonaan viitoitettu ja majoitus sisätiloissa.

KOTKA-sarjalaiset täyttävät vuonna 2013 vähintään 10 vuotta ja enintään 14 vuotta. Reitti on osittain viitoitettu ja ositttain suunnistettava kartan ja kompassin avulla. Majoitus on sisätiloissa.

SUKO-sarjalaiset täyttävät vuonna 2013 vähintään 13 ja enintään 19 vuotta. OHJAAJA-sarjalaiset täyttävät vuonna 2013 vähintään 18 vuotta. Reitti on kokonaan suunnistettava ja yöpyminen reitin varrella omissa teltoissa. Reitti sisältää pimeän ajan suunnistuksen ilman rinkkoja.

Kaikki kilpasarjalaiset pääsevät kokemaan Seitsemän veljeksen seikkailun. Tärkeässä osassa on luonnossa eläminen ja yhteistyön voima. Seitsemän veljeksen tarina kertoo, kuinka veljekset käyttäytyivät sopimattomasti eivätkä sen lisäksi pärjänneet lukkarin koulussa. Kiukuspäissään veljekset muuttivat Jukolasta kauas metsään ja rakensivat sinne Impivaaran. Tarinan edetessä veljekset oppivat elämään luonnossa, tulemaan toimeen muiden kanssa ja lukemaan. He huomasivat, että heitä arvostettiin ja he osasivat elää arvostuksen ansaiten.

Tule Nurmijärvelle kokemaan seitsemän veljeksen kasvaminen jukuripäisistä pojista sivistyneiksi miehiksi. Tapahtuman päämajana on Lomakoti Kotorannassa, Kiljavalla. Kotorannan päärakennuksen 2-4 hengen huoneissa majoittuvat pienimmät osallistujat ohjaajineen. Kaikissa majoitushuoneissa on oma wc ja suihku. Majoitusta on myös viereisellä Kiljavan opistolla 2 hengen huoneissa.

Osallistumismaksu on 60 € (+10€ vuoden 2013 jäsenmaksu, joka sisältää vakuutuksen ja Kotkien lehden)

Ilmoittautuminen omaan piirijärjestöön 6.9.2013 mennessä

sirpa.pietikainen@gmail.com, p:050-493 8659

Lisätietoja tapahtumasta löydät liiton kotisivuilta tai soittamalla 040 776 8815 /Pirjo Tirronen