Demokraatin aluesivut aktiivisina: Lue, kirjoita, ehdota juttua!

SDP:n pää-äänenkannattaja, Demokraatti-lehti on alkanut avata alueellisia uutissivustoja, joilla julkaistaan pääasiallisesti alueiden omien kirjoittajien uutisia ja kannanottoja. Aluesivuista on tähän mennessä startanneet Häme, Kaakkois-Suomi, Keski-Suomi, Pirkanmaa ja Varsinais-Suomi. Tavoitteena on parantaa Demokraatin verkkouutisten alueellista kattavuutta ja toisaalta nostaa alueellisia uutisia valtakunnalliseen uutisvirtaan.

Demokraatin aluesivut jatkavat Vastineen ja Keski-Suomen Viikkolehden perintöä sosialidemokraattisena, arvoliberaalina, ihmisläheisenä ja yleisvasemmistolaisena viestintäkanavana Keski-Suomessa. Demokraatti valitsee uutisaiheita ja tulokulmia arvopohjaisesti, mutta faktoja kunnioitetaan ja lukijoille pyritään tarjoamaan tasapainoinen näkökulma asioihin.

Viime aikoina juttuja on kirjoitettu esimerkiksi SDP:n puheenjohtajan vierailusta Jyväskylään ja kaupungin talousarvion käsittelystä.

Jos sinulla on idea jutusta, joka pitäisi tehdä tai ilmiöstä, johon toivoisit paneuduttavan, ota yhteyttä Demokraatin alueellisiin avustajiin, JTY:n poliittiseen sihteeriin Eetu Kinnuseen (eetu.kinnunen@jty.fi) tai SDP:n Keski-Suomen piirin järjestötyöntekijään Merja Närheen (merja.narhi@sdp.fi). Lehden pääasiallinen selkäranka ovat kuitenkin aktiiviset vapaaehtoiset: Julkaisemme mieluuusti alueellisten toimijoiden uutisia paikallisista tapahtumista ja ilmiöistä, mielipidekirjoituksia ja kolumneja. Erityisesti olemme kiinnostuneita lukijoiden korkeatasoisista, esim. järjestelmäkameralla otetuista valokuvista.

Kirjoittajilta edellytetään ihmismyönteistä arvomaailmaa, mutta sosialidemokraattisiin järjestöihin kuulumattomatkin ovat tervetulleita kirjoittamaan.