Aino Rytkönen valittiin JYY:n edustajistoon

Jyväskylän yliopiston demariopiskelijat ottivat vaalivoiton ylioppilaskunnan edustajistovaaleissa, kun kolmannen vuoden musiikkitieteen opiskelija Aino Rytkönen valittiin edustajiston jäseneksi. Varajäseninä toimivat vaalikampanjaa tarmokkaasti johtanut historianopiskelija Topi Kytölehto ja kotiseudullaan Paltamossa kuntapolitiikassa aktiivinen yhteiskuntapolitiikan opiskelija Anniina Horto. Demarit tekevät näin paluun edustajistoon kahden vuoden tauon jälkeen ja pyrkivät olemaan mukana ylioppilaskunnan hallitusneuvotteluissa.

Vaalien voittaja on kauppakorkekoulun ja tietojärjestelmätieteen ainejärjestölista P&D 11 paikalla. Toiselle sijalle ylsi kahdeksalla paikalla poliittisesti sitoutumaton Alvarin unioni, joka on kasvatustieteilijöiden ja humanistiopiskelijoiden yhteinen ainejärjestölista. Poliittisista listoista parhaiten menestyivät JYY:n Vihreät opiskelijat, jolle 7 paikkaa oli kuitenkin yhden paikan tappio. Jyväskylän yliopiston Vihreä Vasemmisto Jyviva tulee heti perässä kuudella paikallaan. Muista poliittisista listoista Kokoomuksen Oikeat Opiskelijat -lista voitti yhden paikan nousten kolmeen paikkaan ja Keskusta säilytti nykyiset kaksi paikkaansa. Ainejärjestölistoista ainoana tappion kärsi Luonnontieteilijät, joka menetti kaksi paikkaa ja jäi kolmeen paikkaan.

Vaalirenkaita edustajistovaaleissa oli kaksi: Kampuksen Punaiset ja Vihreät -rengas, jolla olivat Vihreät, Jyviva ja Demariopiskelijat, sekä P&D:n, Alvarin unionin ja Luonnontieteilijöiden muodostama Järjestöjen ääni -rengas. Äänestysaktiivisuus nousi vuoden 2015 20,41%:sta 28,96%:iin, mistä voitaneen osittain kiittää opiskelijoiden poliittisen aktiivisuuden kasvua mutta myös käyttöön otettua sähköistä äänestystä joka helpotti äänen antamista.

Jyväskylän Työväenyhdistys onnittelee Ainoa ja kaikkia muita edustajistoon valittuja. Tehkää hyvää työtä opiskelijoiden puolesta!