Veijo Koskinen Jyväskylän SDP:n johtoon

Jyväskylän sosialidemokraattien kunnallisjärjestön puheenjohtajaksi vuodelle 2018 on valittu kuntapolitiikan moniottelija Veijo Koskinen, Koskinen toimii Jyväskylän kaupungin työsuojelupäällikkönä ja on aiemmin toiminut mm. kaupunginhallituksen puheenjohtajana. Valinta tehtiin Jyväskylän Sosialidemokraattien syyskokouksessa 30.11.

Valtuustosta pois jättäytynyt Koskinen tekee nyt paluun järjestötyöhön tavoitteenaan nostaa poliittisen keskustelun tasoa ja kehittää puoluedemokratiaa Jyväskylän SDP:ssä.

– Aktiivisen kuntapolitiikan lopettamisen jälkeen on aikaa harrastaa, Koskinen myhäilee, mutta vakavoituu sitten.

– Jyväskylän demareilla on nyt toiminnan kehittämisen paikka viime kuntavaalien tuloksen jälkeen. Uskoisin, että kuntapolitiikan kokemus antaa eväitä miettiä kunnallisjärjestön toimintaa sellaiseksi, että SDP:n toiminnassa olevat pääsevät toden teolla vaikuttamaan päätöksentekoon.

Edustajistossa pidettyjen puheenvuorojen perusteella pidettiin hyvänä laajaa ja pitkää kunnallisen demokratian tuntemusta, mutta myös aktiivisen poliittisen toiminnan ulkopuolella oloa.

– Olen pitänyt pitkään tärkeänä, että kunnallisjärjestö edistää reilua ja avointa toimintatapaa. On hyvä, ettei puheenjohtajalla ole henkilökohtaisia poliittisia pyrkimyksiä, vaan hän katsoo nimenomaan kokonaisuutta ja edistää demokraattista toimintatapaa, linjaa kaupunginhallituksen jäsen Jukka Hämäläinen, joka oli kokouksessa paikalla.

Koskinen itse toivoo, että uusi näkyvän viestinnän, vilkkaan keskustelun ja kansalaisjärjestöjen kanssa tehtävän yhteistyön kausi alkaa ensi vuodesta. Tätä ja etenkin uusien toimijoiden nostamista näkyville paikoille korostettiin myös lukuisissa kokouspuheenvuoroissa. Koskisella on työlleen Jyväskylän demareiden yksimielinen tuki. Häntä esitti kunnallisjärjestön johtoon Säynätsalon Työväenyhdistys ja kannattivat mm. Palokan Sosialidemokraatit. Koskinen itse edustaa ensi vuonna 130-vuotisjuhliaan viettävää perinteikästä Jyväskylän Työväenyhdistystä.

Kokouksen puheenjohtajana toimi JTY:n poliittinen sihteeri Eetu Kinnunen.

Lisätietoja:

Veijo Koskinen (050 60156)

Eetu Kinnunen (050 545 3173)