Jukka Hämäläinen ehdolle kansanedustajaksi

Tiedote 16.6. Julkaisuvapaa heti

Jyväskylän Työväenyhdistys nimesi yhdistyksen varapuheenjohtaja Jukka Hämäläisen ensimmäiseksi kansanedustajaehdokkaakseen seuraaviin eduskuntavaaleihin yleisessä kokouksessaan Juurikkasaaressa 16.6. Hämäläinen on ammatiltaan linja-autonkuljettaja ja toimii tällä hetkellä Jyväskylän Liikenne Oy:n pääluottamusmiehenä.

Hämäläinen on järjestötoiminnan moniosaaja, joka on toiminut aktiivisesti Jyväskylän kuntapolitiikassa, ammattiyhdistysliikkeessä, kulttuurielämässä ja urheiluseuroissa. Hän on toiminut muun muassa Jyväskylän Valon puheenjohtajana, bändisolistina ja harrastajateatteritoiminnassa. Tällä hetkellä hän on Jyväskylän kaupunginhallituksen jäsen ja kaupunginvaltuutettu.

Ammatillisen ja poliittisen työväenliikkeen yhteistoiminnan tiivistämisen Hämäläinen näkee vastavoimana nykyisten hallituspuolueiden liittoutumiselle ylikansallisten yritysten kanssa. Hän näkee tärkeänä paitsi nykyisten, myös entisten ja tulevien palkansaajien edunvalvonnan.

”Tällä tarkoitan ennen kaikkea työttömiä ja opiskelijoita”, Hämäläinen täsmentää ajatuksiaan, ”Työväenliikkeen tulee pitää huolta siitä, että kaikilla on mahdollisuus päästä kiinni työelämään reiluilla ehdoilla. Työttömiä yritetään nöyryyttävin pakkotoimin yrittää saada ottamaan palkatonta tai huonoin ehdoin tehtävää työtä, opiskelijoita taas painostetaan ottamaan lainaa elämiseen ja näiden siirtyessä työelämään edessä on usein palkattomia harjoitteluita ja perusteettomasti ketjutettuja määräaikaisuuksia.”

Hämäläinen aikoo nostaa vaalikentillä keskeiseksi teemakseen harrastus- ja nuorisotakuun, jolla voidaan rakentaa polkuja työelämään ja taistella eriarvoistumiskehitystä vastaan. Nuorten koulutukseen ja työhön pääsemiseen panostaminen ja resursointi tulee saada kuntoon. Harrastustakuusta Hämäläinen visioi merkittävää keinoa vähentää syrjäytymistä.

”Harrastustakuulla voidaan tukea nuoria pärjäämään omilla mukavuusalueillaan”, Hämäläinen kuvailee, ”Erityisen tärkeää tämä on niiden nuorten osalta, joille koulu on epämukavuusaluetta. Kaikille on tärkeää saada jokin paikka jossa voi kokea onnistumisia ja vahvistaa itseluottamusta.”

Hämäläisen vaalipäällikkönä toimii kunnanvaltuutettu Paula Keteli Toivakasta. Jukka toivottaa kaikki halukkaat tervetulleiksi Jukan Jousille -tukiryhmäänsä. Hänen ajatuksiinsa ja aktiivisesti päivittyvään blogiinsa voi tutustua osoitteessa www.jukkahämäläinen.fi.

JTY toivottaa Jukalle menestystä vaalikampanjointiin!

Lisätietoja:

Jukka Hämäläinen (p. 0400 647171, jukka.hamalainen@kotiposti.net)

Poliittinen sihteeri Eetu Kinnunen (p. 050 545 3173, eetu.kinnunen@jty.fi)