Jyväskylän Työväenyhdistys nimesi kolme ehdokasta eduskuntavaaleihin: Riitta Mäkinen hakee jatkoa kansanedustajuudelleen

TIEDOTE 30.8. 2018, julkaisuvapaa heti

Jyväskylän Työväenyhdistys ry nimesi eduskuntavaaliehdokkaita yleisessä kokouksessaan Aalto-salissa 30.8. Ehdolle asetettiin yhdistyksen puheenjohtaja, istuva kansanedustaja Riitta Mäkinen, joka toimii myös Jyväskylän kaupunginvaltuuston puheenjohtajana. Ennen nousuaan Arkadianmäelle Mäkinen työskenteli useita vuosia työllisyydenhoidon kentällä ja puolustanut vahvasti mm. lapsiperheiden palveluja ja heikoimmassa asemassa olevien oikeuksia inhimilliseen arkeen.

Mäkinen näkee hallituksen eriarvoistavan politiikan suurimmaksi motivaatioksi hakea jatkokautta eduskunnassa. Sosiaaliturvaan, koulutukseen ja työttömyysturvaan kohdistetut kestämättömät leikkaukset vaarantavat hyvinvoinnin ja romuttavat pohjaa kansakunnan kestävältä kehitykseltä. Mäkinen haluaa olla viemässä eteenpäin välttämättömiä investointeja tulevaisuuteen, joita tarvitaan kipeästi kasvun ja yhteiskunnallisen eheyden turvaamiseksi.

Ehdolle asetettiin myös Jyvässeudun työllistämisyhdistyksen toiminnanjohtaja Eija Tuohimaa. Tuohimaan vahvat ja pitkäaikaiset näytöt työllisyyden edistämisestä ja Jyväskylän työttömien kanssa toimimisesta saivat pitkäaikaiset työtoverit ja yhteistyökumppanit kannustamaan hänet ehdolle. Tuohimaa on toiminut kuluvan valtuustokauden SDP:n edustajana Jyväskylän perusturvalautakunnassa.

Työnsä kautta hän on huolestunut suuresti maakuntauudistuksen negatiivisista vaikutuksista kolmannen sektorin toimijoihin, sosiaalipalveluiden tuotantoon ja kykyyn vähentää pitkäaikaistyöttömyyttä. Erityisen keskeiseksi Tuohimaa näkee työttömien kohtuuttoman kyykyttämisen lopettamisen aktiivimallilla ja suomalaisen perusturvan tason nostamisen riittävälle tasolle.

Uutena kasvona eduskuntavaaleihin lähtee 19-vuotias opiskelija Siiri Muhonen. Muhonen on toiminut aktiivisesti muun muassa Nuorten Keski-Suomi ry:ssä johtavissa tehtävissä ja lisäksi hänellä on runsaasti poliittista kokemusta tuoneita luottamustoimia eri nuoriso- ja kansalaisjärjestöissä. Muhonen on trumpetisti ja aktiivinen kulttuuri- ja musiikkitoiminnassa.

Muhosen keskeisiä teemoja vaaleissa on toisen asteen koulutukseen panostaminen ja tehtyjen leikkauksien peruminen. Etenkin ammatillisen toisen asteen lähiopetuksen ajaminen alas huolestuttaa itse IB-lukiossa opiskellutta Siiriä. Tavoitteeksi tulee hänen mielestään SDP:n linjausten mukaisesti ottaa toisen asteen oppimateriaalien maksuttomuus.

Kaikki JTY:n ehdokkaat painottavat tarvetta vahvoihin toimiin ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi ja suomalaisten osaamistasoa lisääviin tulevaisuusinvestointeihin tulevalla vaalikaudella. Jyväskyläläiset demariehdokkaat suuntaavat katseensa tulevaisuuteen ja lähtevät innolla ja tarmolla kiertämään syksyisiä vaalikenttiä.

Aiemmin JTY asetti ehdolle eduskuntavaaleihin varapuheenjohtajansa, linja-autonkuljettajan ja Jyväskylän liikenteen pääluottamusmiehen Jukka Hämäläisen. SDP:n Keski-Suomen piiri tekee lopulliset ehdokasvalinnat piirikokouksessaan marraskuussa.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Riitta Mäkinen, p. 044 284 8504, riitta.makinen@eduskunta.fi

Poliittinen sihteeri Eetu Kinnunen, p. 050 545 3173, eetu.kinnunen@jty.fi

Ehdokkaat Siiri Muhonen (siiri.muhonen@gmail.com) ja Eija Tuohimaa (eija.tuohimaa@gmail.com)