130-vuotias JTY ja Demarit vahvoina kohti eduskuntavaaleja

Jyväskylän Työväenyhdistys juhlii tänä vuonna 130 vuotista historiaansa. Tuo aika on pitkä suomalaisessa järjestötoiminnassa ja siihen on mahtunut autonomian aikaa Venäjän vallan alla, Suomen itsenäistyminen, kansalaissota, toinen maailmansota ja sen jälkeinen hyvinvointiyhteiskunnan rakentaminen. JTY on kestänyt nämä myllerrykset ja ollut oma vahva lukunsa tasa-arvoisemman Suomen puolustajana. Näistä vaiheista voimme lukea professori Kimmo Suomen kirjoittamassa JTY:n 130 vuotishistoriikista, joka julkaistaan juhlavuotemme kunniaksi. Juhlavuoden huipentuma on 22.9. järjestettävä pääjuhla Aaltosalilla.

Kuluva juhlavuosi on myös valmistautumista ensi keväänä pidettävään vaalisumaan, johon sisältyy sekä eduskunta-, että eurovaalit. Tätä saattaa täydentää vielä maakuntavaalit, mikäli maan hallitus pystyy toteuttamaan sosiaali- ja terveyspalvelu- sekä maakuntauudistuksensa tulevan syksyn aikana. SDP lähtee eduskuntavaaleihin näillä näkymin hyvistä asemista. Vielä vuosi sitten olimme mielipidemittauksissa vasta neljännellä sijalla, mutta ihmisten luottamus sosialidemokratiaan on palannut pikkuhiljaa siten, että tällä hetkellä olemme puoluekannatusmittausten kärkisijalla.

Keski-Suomessa lähdemme vaaleihin mielenkiintoisista asetelmista. Molemmat viime vaaleissa valituista kansanedustajistamme luopuvat paikoistaan ja JTY:n puheenjohtaja Riitta Mäkinen onkin jo ottanut kansanedustajuuden vastaan Susanna Huovisen luovuttua uusien tehtäviensä myötä kansanedustajan tehtävistä. Vielä kerran onnittelut heille molemmille ja menestystä vaativiin tehtäviinsä.

JTY asettaa jälleen kerran vahvan ehdokasjoukon vaaleihin. SDP:n Keski-Suomen piiri nimeää maakunnan 14 ehdokkaan joukon 10.11. järjestettävässä piirin syyskokouksessa. Maakuntavaalit osalta ehdokasasettelu on vielä kesken, koska emme tiedä vielä toteutuvatko koko vaalit.

Toivon koko jäsenistömme panosta tuleviin vaaleihin valmistauduttaessa. Eduskuntavaalit tulevat olemaan erittäin merkittävät koko työväenliikkeelle. Emme saa tuudittautua gallupjohdon tuomaan hyvänolontunteeseen, vaan meidän on yhdessä varmistettava se että tämä realisoituu vaaleissa voitoksemme. Toivotan kaikille vilkasta politiikan ja JTY:n juhlan syksyä.

Jukka Hämäläinen

Kirjoittaja on JTY:n varapuheenjohtaja ja Jyväskylän kaupunginhallituksen jäsen

Julkaistu pääkirjoituksena JTY Tiedottaa -lehdessä 3/18.