5.-10.2. järjestettävä kulttuuritapahtuma Jyväskylän Talvi täyttää 50 vuotta

Vuoden 2019 Jyväskylän Talvi -tapahtuma pidetään 5.2.–10.2.2019. Vuosi 2019 on 1969 ensimmäisen kerran järjestetyn perinteikkään työväenkulttuuritapahtuman 50. juhlavuosi.

Jyväskylän Talvi tulee juhlavuotenaan käymään keskustelua eri ajankohtaisista aiheista. Aiheitamme ovat muuan muassa: Rauha, Kirjailijat yhteiskunnan unilukkareina, Onko Euroopan yhtenäisyydellä tulevaisuutta?, Riittävätkö metsät?, Työ ja sosiaaliturva sekä paljon muuta!

Tilaisuuksissa ovat mukana muun muassa kirjailija Matti Salminen, FL Pentti Stranius, Markku Kangaspuro Aleksanteri-instituution johtaja, mepit Miapetra Kumpula-Natri ja Merja Kyllönen, kansanedustaja Riitta Mäkinen, Äänekosken valtuuston puheenjohtaja Juho Kautto, Jyväskylän yliopiston professorit Jussi Kukkonen ja Tuula Tuhkanen sekä muita yllätysvieraita, jotka varmasti keräävät kuuntelijoita tilaisuuksiin. Kaikkea emme vielä paljasta tässä vaiheessa.

TSL järjestää Jyväskylän yliopistolla olevan sivistyksellisen julkisen seminaarin, johon liittyy muun muassa Väinö Voinmaa -luento. Samalla juhlimme Työväen Sivistysliiton 100-vuotisjuhlaa sekä TSL:n Jyväskylän seudun opintojärjestön 90- vuotisjuhlaa.

Lauantai on varsinainen yllätyspäivä. Näillä näkymin kaikkien puolueiden puheenjohtajat osallistuvat yhteiseen vaalipaneeliin. Ainostaan Kristillisdemokraattien puheenjohtaja ei voi osallistua, koska heillä puoluekokous samaan aikaan, mutta oma edustaja on heillä myös paikalla.

Tuomme tilaisuuksiin vanhaa Talvea, mutta uudistamme ohjelmaa myös. Tarkoitus on löytää nuorempia osallistujia tapahtumiin. Teemme ravintola Popparin kanssa yhteistyötä ja siellä on joka ilta musiikkiesityksiä sekä luentoja Jyväskylän Talven nimissä 5.2.–9.2.2019. Kuuluisin esiintyjä Popparissa on Paleface, joka esiintyy soolona sekä Laulavan Unionin kanssa. Heidän lämmittelijä toimii MC Kajo, kertoo toiminnanjohtaja Mika Kelander.

Facebookissa Jyväskylän Talven tapahtumia voi seurata Työväen kulttuuritapahtuma Jyväskylän Talvi ry sivuilta.

Lisätietoja Jyväskylän Talven asioista toiminnanjohtaja Mika Kelander.

P. 040 830 7818

Sähköposti mikapj.kelander@gmail.com