Uusin kasvoin, vahvassa vedossa kohti vaaleja

Kyselyiden valossa hyvässä nosteessa, niin Keski-Suomessa kuin koko valtakunnassa, olevat demarit lähtevät vaaleihin maakunnassa uudistuneen, nuorekkaan puheenjohtajiston johdolla. Lauantaina 10.11. Joutsassa kokoontuneessa piirikokouksessa piirin johtoon nousi Saarijärveläinen 26-vuotias viestinnän ammattilainen Ville Rautiainen. Aiemmin Ville on toiminut piirin varapuheenjohtajana vuosina 2017-2018. Piirin nuorentuneen johdon täydentävät JTY:n johtokunnan jäsen Sanna Laakso ensimmäisenä varapuheenjohtajana sekä paluun piirin puheenjohtajistoon tekevä Jani Kokko Muuramesta piirin toisena varapuheenjohtajana. Lämpimät onnittelut piirin vastavalitulle johdolle ja menestystä tuleviin koitoksiin. Samalla haluan kiittää väistyvää puheenjohtajaa Rolf Nyholmia viime vuosien työstä keskisuomalaisen sosialidemokratian hyväksi.

Piirikokous vahvisti yksimielisesti myös demareiden eduskuntavaaliehdokkaat tulevan huhtikuun vaaleihin. Nyt ehdokkaiksi nimettyjen 14 nimen joukossa ovat myös JTY:n kokouksessaan nimeät ehdokkaat kansanedustaja Riitta Mäkinen, pääluottamusmies, linja-autonkuljettaja Jukka Hämäläinen, toiminnanjohtaja Eija Tuohimaa sekä opiskelija Siiri Muhonen. Monipuolinen ehdokasjoukko ja vankka gallupsuosio takaavat sen, että demarit lähtevät erittäin lupaavista asetelmista hakemaan kolmatta kansanedustajan paikkaa Keski-Suomesta. Täysin realistista on myös odottaa, että tästä kolmen kansanedustajan joukosta kaksi tulee JTY:stä. Mutta mikään ei tule ilmaiseksi! Nyt on ensiarvoisen tärkeää, että vaalityöhön mukaan lähtevät kaikki maakunnan vankat demarijoukot omalla panoksellaan. Jokaista tarvitaan ja jokaisen panos on tärkeä vaalivoiton ja SDP:n paluun pääministeripuolueeksi varmistamiseksi niin Keski-Suomessa kuin valtakunnallisestikin. Monet ehdokkaat ovat kampanjoitaan käynnistelleet ja tukijoukkojaan koonneet jo hyvän aikaa mutta vielä ehdit loistavasti mukaan ehdokkaiden tukijoukkoihin. JTY tulee antamaan totuttuun tapaan oman merkittävän panoksensa eduskuntavaalien vaalityöhön tukemalla omia ehdokkaitaan sekä osallistumalla aktiivisesti vaalityöhön Jyväskylässä ja koko maakunnassa.

Unohtaa ei sovi myöskään vuonna 2019 heti huhtikuun eduskuntavaalien jälkeen toukokuussa järjestettäviä EU-parlamentin vaaleja. SDP on ensimmäiset ehdokkaansa jo näihinkin vaaleihin asettanut ja vaalien ehdokashankinta on koko ajan käynnissä. Tämän hetken tietojen valossa ei omasta maakunnastamme ole demariehdokasta aiempien vaalien tapaan tulossa mutta kuten todettua, on ehdokasasettelu vielä alkutekijöissään. JTY elää varmasti vahvasti mukana myös näiden vaalien vaalityössä.

Meillä sosialidemokraateilla on edessämme vilkas vaalivuosi ja kaikkien panosta tarvitaan. Tehdään yhdessä vuodesta 2019 menestyksekäs sosialidemokraateille ja pistetään stoppi markkinavetoiselle porvarimenolle!

Hyvää loppuvuotta ja joulun odotusta toivottaen,

Kimmo Ojala

Toimitusjohtaja

Jyväskylän Työväenyhdistys ry

Julkaistu pääkirjoituksena Jyväskylän Työväenyhdistyksen JTY Tiedottaa -jäsenlehdessä 4/2018.