Yannick Lahti ehdolle eurovaaleihin

SDP:n puoluehallitus nimesi kokouksessaan 17.1. jyväskyläläisen Yannick Lahden ehdokkaaksi toukokuun 2019 europarlamenttivaaleihin. Lahti (28) on suomalais-belgialaiset sukujuuret omaava yhden lapsen isä ja kihloissa lapsensa italialaisen äidin kanssa. Koulutukseltaan Lahti on viestinnän maisteri Jyväskylän yliopistosta. Tällä hetkellä hän tekee väitöskirjaa Bolognan yliopistoon aiheenaan eurooppalaisten populististen puolueiden retoriikka.

Ehdokkaan vahva eurooppalainen identiteetti ja tietopohja maanosan yhteisistä haasteista tulee näkymään vahvasti kampanjan sisällössä ja viestinnissä. Yannick pyrkii kampanjassaan nostamaan erityisesti esiin Suomea Euroopassa ja eurooppalaisuutta Suomessa.

– Ajattelen, että sosialidemokraattisten ja eurooppalaisten arvojen, heikompien etujen puolustamisen sekä aidon rakentavan ja eteenpäin vievän vuoropuhelun merkitys Suomessa ja EU:ssa, on nyt meneillään olevien murroksien aikana vuonna 2019 tärkeämpää kuin koskaan ennen, Lahti linjaa,

– Emme voi millään yhteiskunnallisen vaikuttamisen tasolla tyytyä vain sivustaseuraajan rooliin, kovien euroskeptisten sekä populististen voimien levittäessä omaa tunteisiin vetoavaa, mutta ei faktoihin pohjautuvaa viestiään. Meidän on kyettävä nousemaan omilla konkreettisilla teoillamme sekä viestimillämme arvoilla moisen keskustelun yläpuolelle ja aina tarjottava tilalle totuus sekä konkreettisia vaihtoehtoja. Näin Suomessa kuin myös Euroopan parlamentissa.

– Viestinnän ammattilaisena, erityisesti poliittiseen viestintään erikoistuneena, ymmärrän viestin merkityksen, mutta toisaalta myös merkityksettömyyden, mikäli sanoista ei edes pyritä tekoihin.

Jyväskylän Työväenyhdistys tulee tukemaan Lahden ehdokkuutta eurovaaleissa taloudellisesti ja tekemällä vaalityötä hänen puolestaan. Yhdistys katsoo arvokkaaksi, että paikallinen poliittinen työ kytkeytyy laajempaan kansainväliseen kokonaisuuteen ja eurooppalaisista kysymyksistä käydään myös Jyväskylässä ja Keski-Suomessa laajaa keskustelua ennen eurovaaleja.

Eurovaalien vaalipäivä on 26.5. ja ennakkoäänestys on käynnissä 15.-21.5.