JSDN ja JTY ovat kasvattaneet nuoria toimijoita – missä he ovat nyt?

Jyväskylän sosialidemokraattisista nuorista ja opiskelijoista on noussut takavuosina lukuisia eturivin nimiä valtakunnallisestikin näkyville paikoille. Niin SDP:n myöhempi puheenjohtaja Jutta Urpilainen kuin 1999 eduskuntaan ensi kerran valittu Susanna Huovinenkin aloittivat vaikuttajan uransa JSDN:n riveissä. Myöhemmistä toimijoista Jyväskylässä kaupunginvaltuutettunakin ollut Jenny Lindborg (nyk. Suominen) toimii tätä nykyä SDP:n järjestöpäällikkönä.

Mutta mihin ovat päätyneet 2010-luvun alun nuorisotoimijat vuosikymmenen loppupuolella? Millaisia heidän urapolkunsa ovat olleet? Päätimme soittaa ja selvittää!

Hanna Huumonen

Ikä: 30

Kotipaikka: Lahti

Aloitin opinnot syksyllä 2009. Lähdin mukaan JYYn demariopiskelijoihin 2011 ja tulin heti valituksi JYYn edustajistoon. Nousin JYYn hallituksen varapuheenjohtajaksi ja sosiaalipoliittiseksi vastaavaksi 2013. JSDN:n puheenjohtajana toimin vuonna 2013. Demariopiskelijoiden valtakunnallisen järjestön SONKin puheenjohtajana toimin 2015-16

Olen ehtinyt toimia myös Opiskelijoiden liikuntaliiton puheenjohtajana, Metropolia ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan liikunta-asiantuntijana ja europarlamentaarikon avustajana. Ammattiin opiskelevien liitto SAKKIssa olen ollut töissä vuodesta 2017 alkaen, ensin hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden asiantuntijana ja viime vuodesta lähtien pääsihteerinä.

Annu Komulainen

Ikä: 26

Kotipaikka: Iisalmi

JSDNssä toimin aktiivisesti koko opiskeluaikani 2012-2016: hallituksen jäsenenä, vpj:nä ja puheenjohtajana. Demarinuorten hallituksessa edustin Länsi-Suomen piiriä 2014-2016. Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan hallitukseen nousin 2015 sosiaalipoliittiseksi vastaavaksi ja vuonna 2016 hoidin samaa pestiä Suomen ylioppilaskuntien liiton hallituksessa. Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n hallituksessa olen ollut vuodesta 2016 alkaen.

SYL:n hallituksen jälkeen toimin Aalto-yliopiston ylioppilaskunnassa edunvalvonta-asiantuntijana, josta siirryin sosialidemokraattiseen eduskuntaryhmään 2018 poliittiseksi avustajaksi. Nyt olen työskennellyt puolisen vuotta Nuorten ja opiskelijoiden mielenterveysjärjestö Nyyti ry:n vaikuttamisen asiantuntijana.

Marjukka Mattila

Ikä: 26

Kotipaikka: Ylivieska

Aloitin valtio-opin opinnot Jyväskylässä syksyllä 2011. JSDN:ään tulin ehdokkaaksi JYYn edustajistovaaleihin 2013. JYYn hallituksen jäsenenä toimin 2015 samaan aikaan Annun kanssa vastuualueinani liikunta, sosiaalipolitiikka ja työelämä. Seurasin Hannan jalanjälkiä OLLssä toimien varapuheenjohtajana 2016 ja puheenjohtajana 2017, samalla kun olin SONKin hallituksessa.

Europarlamenttiin lähdin Miapetra Kumpula-Natrin avustajatiimiin harjoittelijaksi keväällä 2018, syksystä alkaen olen ollut poliittisena avustajana eduskunnassa.

 

Jani Kykkänen

Ikä: 31

Kotipaikka: Joensuu

Opinnot alkoivat Jyväskylässä syksyllä 2010. Edustajistovaaleissa olin ehdolla ensimmäisen kerran syksyllä 2013 ja seuraavan vuoden toimin JYYn hallituksessa vastuualueenani korkeakoulupolitiikka ja työelämäasiat. 2016 tulin valituksi SONKin varapuheenjohtajaksi ja samana vuonna alkoi myös kaksivuotinen pesti Jyväskylän yliopiston hallituksen opiskelijaedustajana, joka päättyi vuoden 2017 loppuun.

Demarinuorten poliittiseksi suunnittelijaksi minut valittiin syksyllä 2016 ja työskentelin siellä vuoteen 2018, jolloin siirryin Suomen ylioppilaskuntien liittoon koulutuspolitiikan asiantuntijaksi, jollainen minusta tässä vuosien varrella on kyllä kehkeytynyt.