Esittely: Eija Tuohimaa

PUOLIMATKAN KIEVARISSA EDUSKUNTAAN

Vanha viisaus sanoo, että ei se matka tapa vaan se vauhti. Joskus on hyvä pysähtyä ja jatkaa sitten matkaa. Minulle työttömän ja vähäosaisen asia on sydämen asia. Minua on siunattu työpaikalla, jossa saa kohdata lähimmäisen juuri sellaisena kuin hän on, tarpeineen, suruineen ja iloineen. Kun sain työn vuonna 2003 Jyvässeudun työllistämisyhdistyksestä, en vielä ymmärtänyt, että aloitin siitä hetkestä matkan kohti valtiollisia vaaleja.

Työssäni olen nähnyt kaikenlaista, kuullut, kokenut ja kohdannut. Olen myöskin päässyt vaikuttamaan moniin asioihin. Minua on kuultu lainvalmistelutyöryhmissä ja valiokunnissa säädettävien lakien vaikutuksesta vähävaraisen arkeen.  Vaikka yhteiskunnassa tänä päivänä tärkeä jakolinja kulkee työssä käymisen ja työttömyyden välillä, jokainen työntekijä on potentiaalinen työtön ja päinvastoin. Emme koskaan voi tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Moni työssäkäyvä ei enää pärjää palkallaan. Se on väärin. Siksi meidän työtulomme ja sosiaaliturvamme pitää saada keskustelemaan joustavasti keskenään arjen muuttuvissa tilanteissa.

Olen demari, joka uskaltaa tunnustaa uskonsa. Olen ylpeä aatteesta ja siitä hengestä, mikä demareita ajaa eteenpäin. On kulunut yli 110 vuotta siitä kun Ilmari Kiannon köyhä Topi pohti  tulevia vaaleja.  Topi oli vakuuttunut siitä, että vetämällä punaisen viivan äänestyslipukkeeseen ja antamalla tuen ”solisalirattijärjestelmälle” köyhälistön olot paranisivat. Topi oli oikeassa. Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta rakennettiin sosialidemokraattien ihanteiden mukaan. Synnytystuskat olivat kovat, mutta tulos oli maailmankin mittakaavassa upea.  Nyt tämä saavutus on uhattuna. Nyt on aika jälleen kerran vetää tuo punainen viiva.

Nyt tarvitaan inhimillisempää politiikkaa.

Henkisellä hyvinvoinnilla ei ole hintalappua.

Oikeudenmukaisuus, solidaarisuus ja tasa-arvo kuuluvat jokaiselle.

www.eijatuohimaa.net

Kohti arvovalintavaaleja!

eija.tuohimaa@gmail.com

044 985 8579

https://facebook.com/EijaTuohimaaSDP/

INFOLAATIKKO

  • 53-vuotias, naimisissa
  • Asuu Jyväskylässä
  • Työskentelee toiminnanjohtajana
  • Perusturvalautakunnan jäsen
  • Suomen Välityömarkkinat ry:n puheenjohtaja
  • Järjestöaktiivi, työttömien edunvalvoja

Motto: “Ihmisen syvin tarve on nähdyksi, kuulluksi ja kohdatuksi tuleminen.”