Jyväskylän Työväenyhdistys toteuttaa perustehtäväänsä avoimesti

Ilta-Sanomat on tehnyt laajan selvityksen 2010-luvulla vaalirahoitusskandaalin jälkeen myönnetystä henkilökohtaisesta vaalituesta eduskunta- ja kuntavaaleissa. Jyväskylän Työväenyhdistys ry asettui viidennelle sijalle verrattaessa vaalirahoitusta valituksi tulleille ehdokkaille jakaneita yrityksiä ja yhteisöjä. Edellemme vertailussa pääsi kaksi porvaripuoluetta, Kokoomus ja Ruotsalainen kansanpuolue, Kokoomuksen nuorisojärjestö ja ruotsin kielen asemaa vaalimaan perustettu, RKP:n ehdokkaita tukenut mahtisäätiö.

Olemme iloisia siitä, voimme toteuttaa vahvasti sitä perustehtävää, jota varten yhdistys aikanaan perustettiin: tuemme tavallisen kansan mahdollisuuksia poliittiseen osallistumiseen ja mahdollistamme työssäkäyvien, opiskelijoiden ja muuten pienillä tai tavanomaisilla tuloilla elävien äänen kuulumisen yhteiskunnassa. Tämä on yhdistyksen säännöissäkin määritetty perustehtävämme.

Poliittisena toimijana käytämme varallisuuttamme vaalityön tukemisen rinnalla järjestötyöhön, mm. lapsi- ja nuorisotoimintaan sekä kulttuurityöhön. Yhdistyksen mahdollisuus toteuttaa tätä tehtävää valtakunnallista huomiota saavalla menestyksellä perustuu hyvin hoidettuun ja vastuullisesti kehitettyyn liiketoimintaan Jyväskylän alueella. Toimimme puhtaasti avoimilla markkinoilla, liiketoimintaamme ei liity julkisia toimijoita tai julkista rahaa.

Ilta-Sanomien jutusta ei käy ilmi kuin valituksi tulleiden ehdokkaiden saama tuki. Yhteensä JTY on 2010-luvun aikana rahoittanut asettamiensa ehdokkaiden vaalityötä huomattavasti suuremmalla kokonaissummalla. Tuen jakamisen perusteissa on huomioitu rahoitusta hakeneiden oma taloudellinen asema ja haluttu mahdollistaa uskottava vaalikampanjan toteuttaminen myös muille kuin valmiiksi yleisesti tunnetuille ehdokkaille.

Olemme edellyttäneet kaikilta ehdokkailtamme esimerkillistä toimintaa vaalikentillä, rehellistä ja positiivista vaalikampanjaa sekä avoimuutta. Kaikki asettamamme ehdokkaat näissä eduskuntavaaleissa täyttivät myös eduskuntavaalien ennakkorahoitusilmoituksen ennen ennakkoäänestyksen alkua. Näissä eduskuntavaaleissa olemme antaneet henkilökohtaista vaalitukea yhteensä 50 000 €. Lisäksi osallistumme SDP:n yhteiseen vaalityöhön omalla panoksellamme.

Suomi tarvitsee nyt suunnanmuutoksen, jossa pidetään huolta myös niistä, jotka eivät ole menestyvien sijoittajien ja suuryritysten suosiossa, kykene säästämään kymmeniätuhansia euroja arjen tarpeistaan tai ottamaan pankista lainaa. Jyväskylän Työväenyhdistys on tukemassa tätä suunnanmuutosta kaikkien käytettävissä olevien voimavarojensa puitteissa.

Lisätiedot:

Kimmo Ojala

Toimitusjohtaja, Jyväskylän Työväenyhdistys ry

p. 010 231 4401

kimmo.ojala@jty.fi