Riitta Mäkinen: “Budjetin kärjessä työllisyys, koulutus, elinvoima ja oikeudenmukaisuus” – Keski-Suomeen myös rahaa raideyhteyksien parantamiseen

Hallituksen budjettiriihessä päätettiin merkittävistä investoinneista kasvuun, työllisyyteen, koulutukseen ja ihmisten hyvinvointiin. Eduskunnan talousvaliokunnan jäsen, kansanedustaja Riitta Mäkinen (sd.) iloitsee siitä, että peruuttamisen sijaan hallitus katsoo rohkeasti ja vastuullisesti tulevaisuuteen.

– Hallitus panostaa juuri niihin toimiin, jotka ovat välttämättömiä sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävälle kasvulle. Tulevaisuusinvestoinnit takaavat sen, että Suomi menestyy myös jatkossa, Mäkinen toteaa.

– Koulutusleikkauksien aika on ohi: Rinteen hallitus esittää koulutukseen ja osaamiseen yhteensä 256 miljoonaa euroa. Ammatilliseen koulutuksen osuus on yli 80 miljoonaa euroa. Näillä rahoilla saadaan lisää opettajia ja ohjaajia sekä parannetaan oppilaanohjausta ja tukea. Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen perusrahoitusta korotetaan täysimääräisesti 60 miljoonalla jo hallituskauden alussa. On mielestäni ehdottoman tärkeää, että koulutuksen kunnianpalautuksesta pidetään kiinni.

– Sosiaalista oikeudenmukaisuutta lisäävät ja tuloeroja kaventavat toimet näkyvät tavallisten ihmisten arjessa. Pienimpien eläkkeiden korotukset, perusturvan ja palvelujen parannukset sekä aktiivimallin leikkurin poistaminen vähentävät eriarvoisuutta ja luovat turvaa. Lisäksi pieni- ja keskituloisten verotusta kevennetään 200 miljoonalla eurolla, Mäkinen kiittää.

Hyviä uutisia saa myös Keski-Suomi: hallituksen käynnistämät mittavat raideliikenteen investoinnit ulottuvat viimein myös Keski-Suomeen. Tampere-Jyväskylä -yhteyden nopeuttaminen ja toimintavarmuuden lisääminen parantaa saavutettavuutta merkittävästi.

– Olen ylpeä liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinista (sd.), joka otti vakavasti maakunnan viestin. 18 miljoonan suunnitteluraha kohdistuu mittavaan hankkeeseen, jonka toteuttamisessa on mahdollista päästä liikkeelle vielä tämän hallituskauden aikana. Tällaista panostusta Keski-Suomeen ei ole tehty vuosikymmeniin, Mäkinen riemuitsee.

Lisätietoja

Riitta Mäkinen, p. 050 430 2197