Riitta Mäkinen budjetista: “Keski-Suomen tierahat tukevat uuden keskussairaalan tarpeita”

Antti Rinteen hallitus on budjettiriihessä osoittanut rahoitukset Kukkumäen ja Himoksen eritasoliittymille Keski-Suomeen, kertoo SDP:n kansanedustaja Riitta Mäkinen tiedotteessaan. Kukkumäen hanke liittyy oleellisesti Jyväskylän uuden keskussairaalan liikennejärjestelyihin. Ambulanssikuljetusten lisäksi hanke parantaa myös elinkeinoelämän kuljetusten sujuvuutta ja turvallisuutta.

– Jyväskylän uuden keskussairaalan valmistumisen myötä liikenne sairaalalle tulee oleellisesti lisääntymään Kukkumäen liittymän kautta, jonka turvallisuus jo näillä liikennemäärillä on riittämätön, Mäkinen toteaa.

Eritasoliittymän rakentaminen parantaa liikenneturvallisuuden lisäksi liittymän liikenteenvälityskykyä poistamalla tarpeen kääntyä tielle liityttäessä vasemmalle. Myös kiihdytys- ja hidastuskaistojen rakentaminen liittymään tekee lisäksi maantielle liittymisestä ja siltä poistumisesta sujuvampaa ja turvallisempaa.

Himoksen eritasoliittymä parantaa myös osaltaa Valtatie 9:n liikenneturvallisuutta ja joukkoliikenteen parantamista Jämsän seudulla. Kokonaisuutena panostukset Keski-Suomen liikenneinfrastruktuurin parantamiseen ensi vuonna ovat merkittäviä.

Lisätietoja

Riitta Mäkinen, p. 050 430 2197