Kokko & Hakanen: Rakentaminen käy kuumana Palokassa

Palokassa on useampi rakennushanke aloitettuna tai suunnitteilla. Savulahti 1 on jo kohta rakennettu ja Savulahti 2 alkaa rakentumaan. Ruokkeentien varteen tulee kerros- ja pientalovaltainen asuinalue. Norolassa on rakennustyöt alkaneet, sinne on tulossa iso rivi- ja kerrostaloalue, jonne on mahdollista rakentaa myös päiväkoti.

Hakatalot puretaan ja tilalle on suunnitteilla 6- ja 8- kerroksisia kerrostaloja sekä rivitaloja. Kerrostalot tulisi vuokra-asunnoiksi ja rivitalot yksityiselle rakennuttajalle. Mannilan talo, joka oli suojelukohde, puretaan ja tilalle suunnitellaan kuutta 2-4 kerroksista kerrostaloa. Näille alueille on siis tulossa yhteensä yli tuhat asukasta.

Rakentamisen keskellä tulisi huolehtia asukkaiden hyvinvoinnista ja siihen liittyy vahvasti luonto. Mannisenrinteen rakentamisen alle on jäänyt iso metsäalue, missä moni palokkalainen on liikkunut ja marjastanut. Tällä puolella Palokkajärveä ei juurikaan enää lähimetsää ole jäljellä rakentamisen vuoksi. 

Meidän mielestä jokaisella asukkaalla tulisi olla mahdollisuus lähiluontoon. Lisää ei missään tapauksessa tulisi metsää kaataa asuntojen eikä muunkaan rakentamisen takia. Alueelle tarvitaan myös puisto tai liikuntapuisto, missä aikuiset voisivat viettää aikaa ja tavata toisiaan. 

Nyt on mahdollista vaikuttaa. Ota osaa asukasiltoihin, laita palautetta jyvaskyla.fi tai sähköpostia suoraan meille.  Näin voimme yhdessä tehdä Palokasta paremman ja viihtyisämmän paikan asua.

Jaana Hakanen 

jaana.hakanen@jyvaskyla.fi                             

varavaltuutettu (sd.)                              

kaupunkirakennelautakunnan jäsen                            

Kuntavaaliehdokas  

Heidi Kokko                                   

heidi.kokko@jyvaskyla.fi

Kaupunkirakennelautakunnan  varajäsen (sd.)

Kuntavaaliehdokas

Kirjoitus on julkaistu Palokka-lehdessä mielipidekirjoituksena 11.3.