EUROPARLAMENTTIVAALIT 9.6.2024

SDP tavoittelee vaalivoittoa EU-vaaleissa

SDP tavoittelee vaalivoittoa EU-vaaleissa

SDP lähtee kevään europarlamenttivaaleihin täydellä ehdokaslistalla. Sosialidemokraatit ovat koko Euroopassa se voima, joka toimii linjakkaasti oikeusvaltion, demokratian ja ihmisoikeuksien puolesta. SDP:n ehdokasjoukko on todella hyvä ja tavoite on tietysti saada sosialidemokraateille vähintään yksi lisäpaikka Suomesta.

SDP:n EU-vaaliehdokkaat: Tanja Airaksinen, Patrik Borg, Jessy Eckerman, Piia Elo, Maria Guzenina, Eero Heinäluoma, Miina-Anniina Heiskanen, Sari Helin, Viivi Järvelä, Emilia Kangaskolkka, Kimmo Kiljunen, Tiina Kyllönen, Suna Kymäläinen, Emmi Lintonen, Ville Merinen, Päivi Niemi-Laine, Pinja Perholehto, Dimitri Qvintus ja Piritta Rantanen.

Keski-Suomesta olemme saaneet oman ehdokkaan eurovaaleihin. Piritta Rantanen on toisen kauden kansanedustaja Jämsästä ja jo monille Jyväskyläläisillekin jo tuttu. Kannustankin nyt kaikkia lähtemään mukaan Piritan vaalityöhön. Piritan tukiryhmään voit liittyä laittamalla sähköpostia Piritan vaalipäällikölle Esa Niiveelle osoitteeseen: esa.niivee@gmail.com.

Aikataulut vuoden 2024 europarlamenttivaaleissa

Europarlamenttivaalit toimitetaan kaikissa EU:n jäsenvaltioissa ajanjaksolla 6.–9.6.

28.5. (ti) Kotiäänestykseen ilmoittautuminen päättyy kello 16.00

29.5. (ke) Ennakkoäänestys kotimaassa ja ulkomailla alkaa

1.6. (la) Ennakkoäänestys ulkomailla päättyy

4.6. (ti) Ennakkoäänestys kotimaassa päättyy

Suomessa europarlamenttivaalien vaalipäivä on sunnuntai 9.6. Äänestää voi kello 9–20. Alustavia tulostietoja julkaistaan vaali-iltana kello 20 alkaen.