Seurakuntavaalit 2018

Valtakunnallisten seurakuntavaalien tulos julkaistiin Jyväskylässä maanantaina aamulla. Äänestysaktiivisuus nousi edellisvaalien 11,9 prosentista 13,6 prosenttiin. 39 valitusta kirkkovaltuutetusta uusia oli jopa 21, eli yli puolet valtuutetuista aloittaa puhtaalta pöydältä. Suurimmaksi ryhmäksi kirkkovaltuustossa nousi Keskusta, sillä se menetti vain yhden paikan samalla, kun edellisvaaleissa tasoissa ollut Kokoomus menetti kaksi paikkaa.

Sosialidemokraattien ääniharavana vaaleissa oli seurakuntavaikuttamisen konkari, Jyväskylän Työväenyhdistyksen jäsen Tuulikki Väliniemi. Demarilistalta 85 äänellään läpi mennyt Siiri Muhonen on kirkkovaltuuston nuorin jäsen. Siiri toimii myös JTY:n johtokunnan jäsenenä. Sosialidemokraatit menettivät vaaleissa yhden paikan, seitsemästä kuuteen, jatkaen valtuuston suurimpana vasemmistolaisena ja liberaalina ryhmänä.

Eniten ääntenosuuttaan kasvatti Vihreiden ja Tulkaa Kaikki -liikkeen yhteislista, joka nousi neljään paikkaan. Uutena ryhmänä valtuustoon nousi partiolaisten Myrskylyhty-lista, jonka kaikki ehdokkaat olivat nuoria. Lisäksi Vasemmiston lista sai yhden lisäpaikan Oskari Rantalan noustessa valtuuston jäseneksi. Kokonaisuutena siis kirkkovaltuuston kokoonpano nuorentui ja uudistui reippaasti.

Valtuustoon uutena noussut Muhonen suhtautuu innolla edessä olevaan valtuustokauteen. Rohkaisua antaa se, että voimasuhteet seurakunnassa ovat nyt selvästi siirtyneet uudistajien hyväksi. Jyväskylän Työväenyhdistys onnittelee kaikkia valittuja demareita ja kiittää kaikkia ehdolla olleita sekä äänensä antaneita!

Tarkemmat vaalitulokset löydät seurakunnan sivuilta.