Eduskuntavaalit 2019

Vuoden 2019 eduskuntavaalit toimitetaan sunnuntaina 14.4. Keski-Suomen vaalipiiristä valitaan 10 kansanedustajaa. SDP:n listalla edustettuna on neljä JTYläistä ehdokasta:

Kansanedustaja Riitta Mäkinen, YTM (39)

Kotisivut           Fb-sivu

Instagram: @riitta.makinen

Twitter: @makinen.riitta

Kansanedustaja Riitta Mäkinen, YTM, toimii myös Jyväskylän kaupunginvaltuuston ja JTY:n puheenjohtajana. Riitta on työskennellyt pitkään työllisyydenhoidon parissa erityisesti pitkäaikaistyöttömiä ja vaikeassa työmarkkina-asemassa olevia auttaen. Hän on aktiivinen toimija myös lastensuojelun kentällä. Politiikassa Mäkinen on toiminut lähes 15 vuotta peruspalveluihin ja elinkeinopolitiikkaan perehtyen.

Lue Riitan pitkä esittely!

 

Linja-autonkuljettaja, pääluottamusmies Jukka Hämäläinen (52)

Kotisivut           Fb-sivu

Instagram: @jukka_hamalainen

Twitter: @jhamalainen66

Jyväskylän liikenteen linja-autonkuljettaja ja pääluottamusmies Jukka Hämäläinen toimii JTY:n varapuheenjohtajana. Jukka on pitkän linjan ay-aktiivi ja kuntavaikuttaja, joka on tällä hetkellä Jyväskylän kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen jäsen. Jukka on myös aktiivinen työväenkulttuurin ylläpitäjä, ja on toiminut yhdistyksen soittokunta Kajastuksen konserteissa solistina.

Lue Jukan pitkä esittely!

 

Opiskelija Siiri Muhonen (19)

Fb-sivu

Instagram & Twitter: @siirimuhonen

Keski-Suomen nuorin kansanedustajaehdokas Siiri Muhonen on myös JTY:n johtokunnan jäsen. Nuorten Keski-Suomi ry:llä harjoittelijana oleva Siiri on kirjoittanut juuri ylioppilaaksi Jyväskylän lyseon lukion IB-linjalta. Siiri on ollut jo pitkään aktiivinen monipuolisessa nuorisojärjestötoiminnassa ja valittiin Jyväskylän kirkkovaltuustoon syksyn 2018 seurakuntavaaleissa. Siiri soittaa trumpettia JTY:n soittokunta Kajastuksessa ja on aktiivinen yhdistyksen nuorisojaostossa JSDN:ssä.

Lue Siirin pitkä esittely!

 

Toiminnanjohtaja Eija Tuohimaa (53)

Kotisivut           Fb-sivu

Instagram & Twitter: @eijatuohimaa

Jyvässeudun Työllistämisyhdistyksen toiminnanjohtaja Eija Tuohimaa omaa pitkän kokemuksen työllisyydenhoidon kentältä. Jyväskylän kuntapolitiikassa hän toimii varavaltuutettuna ja perusturvalautakunnan jäsenenä. Tuohimaa on mukana SDP:n valtakunnallisessa työelämän ja työllisyyspolitiikan uudistamista pohtivassa työryhmässä.

Lue Eijan pitkä esittely!